Donacija

Luka Rajić bolnici u Konjicu donirao 100 000 KM za kupovinu aparata

Gospodarstvo / Flash | 25. 06. 2012. u 14:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Rajić, poznati poduzetnik iz Hrvatske, danas je posjetio rodni grad Konjic i susreo se s načelnikom Općine Emirom Bubalom, te posjetio Centar za hemodijalizu Opće bolnice Konjic. Rajić je direktorici Opće bolnice Konjic Suzani Sokolović - Begić simbolično uručio ček na 100 000 KM za dva aparata za dijalizu koje je donirao Centru za hemodijalizu.

Sokolović - Begić je zahvalila na donaciji, te naglasila da je Rajić dugogodišnji donator bolnice, a upravo njegovim donacijama omogućeno je pokretanje i otvaranje Centra, te nabavka sve potrebne opreme tijekom godina. U zadnjih nekoliko godina je donirano 150 000 KM, a zajedno s posljednjom donacijom, ukupna donacija za Centar za hemodijalizu iznosi 250 000 KM.

"Izuzetno me veseli što sam bio u mogućnosti pomoći da se stanovnicima Konjica i okolnih mjesta omogući suvremena zdravstvena usluga koja zadovoljava sve potrebe na ovom području. Svjestan sam da je zdravlje na prvom mjestu i raduje me što je sada mnogima život lakši i jednostavniji, jer više nije potrebno za ovu vrstu liječenja putovati u okolne gradove. Sretan sam što Centar, koji je sada kompletiran, funkcionira u skladu s potrebama i želim izraziti sve pohvale zaposlenim", rekao je Rajić.

Rajić je tijekom godina donirao i sredstva za izgradnju mjesnog groblja, a zbog dugogodišnje brige za konjički kraj, gradske vlasti Konjica su prošle godine Rajiću uručile posebno priznanje grada Konjica za izuzetan doprinos Gradu za njegove humanitarne aktivnosti tijekom proteklih godina. U razgovoru s načelnikom Općine Emirom Bubalom, Rajić je najavio donacije za izgradnju ceste prema selu Dubravice.

Luka Rajić je vlasnik regionalne kompanije Lura Grupa koja danas objedinjuje poslovanje pet kompanija - farmaceutske kompanije PharmaS, logističke kompanije Ralu logistika, kompanije Lura voće, kompanije za investiranje Lura Investments i kompanije za proizvodnju čokolade Favarger u Ženevi, u Švicarskoj, te djeluje na osam tržišta (Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH, Kosovo, Mađarska, Austrija, Švicarska).

U razvoj navedenih kompanija u posljednjim godinama uloženo je gotovo 250 milijuna KM, a Grupa ima više od 500 zaposlenih, priopćio je Pristop BH.

Kopirati
Drag cursor here to close