Skupština

Lovci od Posavine do Neuma se skupili u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 24. 04. 2015. u 20:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lovački savez Herceg Bosne je svoju redovitu izvještajnu Skupštinu održao u petak, 24. travnja, u Mostaru.

U njezinu su radu sudjelovali zastupnici iz 36 članica Saveza, pa je Skupština okupila hercegbosanske lovce od Posavine do Neuma, koji su razmatrali rad, aktivnosti i financijsko poslovanje Lovačkog saveza Herceg Bosne u 2014. godini, te programske aktivnosti i financijske planove Saveza za tekuću, 2015. godinu, priopćio je Lovački savez Herceg Bosne.

Prije početka zasjedanja Skupštine izaslanstvo Saveza je ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače položilo vijence i zapalilo svijeće za sve umrle i poginule lovce članove Saveza.

Skupštinu je, nakon hrvatske himne i minute šutnje za sve umrle i poginule lovce, otvorio njezin predsjednik Ilija Vrljić.

Hoop! je glasilo Lovačkog saveza Herceg Bosne, dvomjesečnik. Ove će godine izaći njegov 100. broj. Dobije ga svaki lovac član Saveza. A dobije ga, uvezanog za svaku godinu, i svaka članica Saveza. Bilo je tako i ovaj put, na kraju Skupštine

.Podnoseći izvješće o radu Saveza u 2014. godini, predsjednik Saveza Slavko Marin dotaknuo se svih područja rada Saveza, istaknuvši pritom značenje i nezamjenjivu ulogu Saveza u kreiranju ukupne lovne politike, poglavito one koja se izravno tiče hrvatskog lovca u BiH. Uz zadovoljstvo onim što je Savez učinio, predsjednik Marin je naglasio i dva problema koja će Savez morati riješiti: osigurati odgovarajući radni prostor i izboriti se za samoodrživ sustav financiranja Saveza.

Izvješće o radu Saveza u 2014. godini i Izvješće Nadzornog odbora o financijskom poslovanju Saveza u 2014. godini, jednoglasno su prihvaćena. Jednako tako, jednoglasno je prihvaćen program rada Saveza u 2015. godini te financijski plan Saveza za 2015. godinu.
Jedna od tema ove Skupštine bila je i suradnja lovaca i kinologa, odnosno pronalaženje načina koji bi jamčio stabilan partnerski odnos između dvaju saveza i njihova članstva.

Lovci su, naravno, svjesni da im je potrebna kvalitetna kinološka usluga, što su potvrdili i na ovoj Skupštini. Spremni su pomoći svojim kolegama kinolozima, aline mogu prihvatiti prijedloge koji znače nove financijske obveze, posebice ako se ne temelje na tržišnim načelima, priopćeno je.

Ova Skupština je snažno potaknula članice Saveza da svaka od njih sklopi ugovor s Kinološkim savezom Herceg-Bosne o međusobnim obvezama i potrebama, i da se u ovome trenutku to pitanje riješi na takav način.

Kada su u svibnju prošle godine dijelove Bosne i Hercegovine zahvatile katastrofalne poplave, nisu, naravno, ostala pošteđena ni lovišta, posebice ona u Posavini: oraško, odžačko, domaljevačko... Ta su lovišta skoro totalno devastirana, i s aspekta divljači i s aspekta objekata u njima. Skupština Lovačkog saveza Herceg Bosne tada je donijela odluku da se pomogne članicama Saveza na poplavljenim područjima u Posavini.

O realizaciji ove odluke izvješće Skupštini podnio je Joso Leovac, predsjednik Županijskog vijeća za lovstvo Županije posavske, ističući da je na ime pomoći prikupljeno 10.000 KM, te da je novac jednako raspoređen lovačkim udrugama članicama Saveza u Posavini.Ova aktivnost govori o dobro poznatoj lovačkoj humanosti i solidarnosti.

Nakon Skupštine lovci su nastavili druženje uz domjenak.

Kopirati
Drag cursor here to close