Miletina

Ljubuški osniva turističku zonu blizu Međugorja

Gospodarstvo / Flash | 04. 10. 2014. u 16:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina koja se itekako ima s čim pohvaliti kada su u pitanju prirodni i turistički resursi Hercegovine, svakako je Ljubuški, koji obiluje prirodnim ljepotama, a upravo zahvaljujući njima turistička ponuda ove općine je vrlo bogata.

Upravo zbog toga, načelnik Nevenko Barbarić je na jednoj od prethodno održanih sjednica Općinskog vijeća prezentirao ideju o osnivanju turističke zone Miletina, piše Dnevni list.

Što nadalje znači da bi turistička zona bila smještena u neposrednoj blizini Međugorja, ali i u blizini vodopada Kravice te okolnih, bližih općina i gradova koji također imaju što ponuditi turistima. Buduća turistička zona Miletina nalazila bi se na potezu od crkve u Cernu prema Miletini, a prvi koraci k njezinoj izgradnji su već napravljeni.

Naime, budući da se u općini Ljubuški provodi projekt izgradnje kanalizacijskog sustava, dio cijevi je postavljen i na ovaj dio, što će omogućiti kasnije lakše priključivanje na kanalizacijsku mrežu.

Značaj ove turističke zone tim je veći ako se zna da Ljubuški nema hotela, a i pokušaj renoviranja i reanimacije hotela Bigeste od tvrtke Unitrade je propao.

Naime, kako doznaje Dnevni list, od županijske Agencije za privatizaciju pokrenut je postupak raskida ugovora zbog neispunjavanja prvotnih stavki. Također, zona bi osigurala desetke novih radnih mjesta.

Tako bi, kako je istaknuo načelnik Barbarić, turistička zona Miletina trebala ponuditi smještajne, sportske te objekte drugih namjena, odnosno hotel, teniske terene i ostale objekte i to sve na prostoru od oko pedeset hektara, koliko je planirano za ovu namjenu.

Također, Barbarić je istaknuo kako je Općina Ljubuški jedina s master planom razvoja turizma, a upravo on će pomoći u iskorištavanju svih resursa koje ova općina ima, od vodopada Kravica, kule herceg Stjepana, svih vodnih resursa do najstarijeg muzeja u Bosni i Hercegovini, smještenom na Humcu.

Kopirati
Drag cursor here to close