Propala privatizacija

Ljubuška tkaonica: Strojeva više nema, radnici na ulici

Gospodarstvo / Flash | 24. 11. 2014. u 08:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako u Ljubuškoj tkaonici nema više niti jednog stroja, imovina nepovratno uništena, a pokradeni su i posljednji ostaci željeza. Ljilja Škrobo svakog je jutra dolazila na svoje radno mjesto.

Na poslovima portira u prostoriji bez struje i grijanja preuzimala je poštu poduzeća, sve dok nedavno nije dobila poštu i na svoje osobno ime - da preda ključeve i više nema pravo ući, piše Federalna televizija.

Deset godina bez plaće, dvadeset godina bez uplaćenih doprinosa - to je tek jedna priča o sudbini radnika koji nakon propale privatizacije iz 2002. godine završavaju na ulici.

V.d. direktor Ivan Herceg na pitanje Federalne televizije tko će odgovarati za nastala dugovanja koja iznose oko dva milijuna KM odgovara: ''U suradnji s općinskim organima, Sindikatom i ZHŽ-om spremamo početnu bilancu poduzeća. U početnoj bilanci ćemo obuhvatiti sve obaveze koje poduzeće ima prema svim uposlenicima i mislim da će privatizacija biti okončana u kratkom roku''.

Vrijednost zemljišta Ljubuške tkaonice procjenjuje se na oko pet milijuna maraka. FTV doznaje da bi se, nakon završenog postupka privatizacije, moglo prodavati kao građevinsko zemljište.

Kopirati
Drag cursor here to close