Dolazak turista

Ljetovališta Makarske rivijere postavila nove rekorde

Gospodarstvo / Posao | 13. 01. 2016. u 14:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljetovališta Makarske rivijere prošle su godine postigla nove rekorde u dolascima i noćenjima gostiju, pokazuju podaci o turističkom prometu za 2015. godinu.

Na području od Brela do Općine Gradac, u razdoblju od siječnja do konca prosinca prošle godine boravilo je 769.107 domaćih i stranih gostiju, koji su ostvarili 5,1 milijun turističkih noćenja, što predstavlja porast od 6 posto u dolascima, i 4 posto u noćenjima u usporedbi s 2014. godinom.

Strani gosti, njih 720.492, ostvarili su 4,9 milijuna noćenja te su u dolascima bili za 6, a u noćenjima 4 posto brojniji nego prethodne godine, piše Hina.

Titanic ???? #throwback#croatia#makarska#sisters#leoandkate @iva.na_ ??

Fotografiju objavljuje meeeoooooww (@meeeoooooww)Sij 3, 2016 u 1:30 PST

Od siječnja do konca prosinca najveći broj noćenja ostvaren je u Makarskoj - 1,2 milijuna, Općini Baška Voda 981 tisuću, a slijede Tučepi, Gradac i Podgora.

Tri najjača tržišta po udjelu u ostvarenim noćenjima u ljetovalištima na Makarskoj rivijeri su Poljska, Njemačka i Bosna i Hercegovina, a u dolascima najbrojniji su gosti iz Bosne i Hercegovine, Poljske i Njemačke.

Na Makarskoj rivijeri ostvareno je 31 posto od 2,4 milijuna dolazaka gostiju u Splitsko-dalmatinsku županiju, koji su na tom području prošle godine ostvarili 13,6 milijuna noćenja od kojih se 38 posto odnosi na ljetovališta makarskog primorja.

Kopirati
Drag cursor here to close