Asfalt

Livno: Aerodrom Brda dobit će novo lice

Gospodarstvo / Flash | 06. 01. 2015. u 09:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski aerodrom Brda u Grborezima kod Livna uskoro bi trebao dobiti asfaltiranu pistu i rulnicu te asfaltiranu stajanku – parkiralište.

Naime, Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije potpisalo je ugovor o izvođenju radova u okviru projekta prekograničnog zračnog uvezivanja iz IPA Adriatic programa.

Posao je vrijedan 849.127 KM, a povjeren je konzorciju livanjskih tvrtki koje bi na ovim poslovima trebali angažirati 200 radnika.

Iz Aero-kluba Livno kažu kako je sportska ideja prekograničnog zračnog uvezivanja iznjedrila projekt od višestrukog značaja.

"Korist će imati cijela lokalna zajednica - od gorske službe spašavanja, preko medicinskih letova, do protupožarnog izviđanja i pružanja pomoći u gašenju požara", kaže Edvard Krišto, predsjednik AK Livno.

S druge strane, ministrica gospodarstva Anka Papak-Dodig istaknula je kako će ovaj projekt značiti razvoju turizma.

Potpisani Ugovor realizira se u okviru projekta CAN-prekogranično zračno uvezivanje iz IPA Adriatic programa ukupne vrijednosti 1,7 milijuna KM.

Uz BiH u projektu, sudjeluju partneri iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, a aktivnosti su počele 2010. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close