Savjeti za bolje sutra

Lijanović: Krajina kriv za dug poljoprivrednicima

Gospodarstvo / Flash | 17. 04. 2015. u 11:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopredsjednik Narodne stranke "Radom za boljitak" Jerko Ivanković Lijanović izjavio je danas kako njegova stranka apsolutno ne podržava najave iz novog vladinog saziva o povećanju stope poreza na dohodak u Federaciji BiH.

''To je neprihvatljivo pa ni za plaće veće od 800 KM'', kazao je Lijanović na pres-konferenciji.

Što se tiče najava o opterećenju toplog obroka, prijevoza i regresa, to bi išlo u dobrom smjeru, ali samo na način da plaće budu rasterećene u proizvodnom sektoru, smatra.

Ukidanje opterećenja na plaću u tom sektoru i ostavljanje samo jedan posto obaveza za zdravstvene fondove, Narodna stranka "Radom za boljitak" predlagala je bezuspješno njenim svojevremenim izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, rekao je Lijanović, a to i sada smatra najboljim rješenjem.

Jerko Ivanković Lijanović ''Na kraju sedmice'' (10.04.'15.)

Svi koji niste uspjeli ''Na kraju sedmice'' u istoimenoj emisiji u petak, 10.04.2015. godine na Televizija PinkBH gledati šta sam govorio o mom i uloženom radu i naporima Narodna stranka Radom za boljitak u dosadašnjem političkom djelovanju, kao i o svim bitnim stvarima koje je potrebno uraditi i u budućnosti u cilju boljitka poljoprivrede Bosne i Hercegovine pogledajte u ovom videu.Reprize emisije, za sve kojima je lakše se informisati putem TV kanala, emituju se u subotu (11.04.2015.) u 20.00 sati na TVPink3, a u nedjelju (12.04.2015.) u 10.00 sati na TV PinkBH.? ZA BOLJITAK!

Posted by Jerko Ivanković Lijanović on Friday, April 10, 2015



Stanje u poljoprivredi u FBiH ocjenjuje veoma lošim jer je više od 50 milijuna KM neizmirenih obveza poljoprivrednicima ostalo iz 2013. godine, za što okrivljuje bivšeg federalnog ministra financija Antu Krajinu.

Novu ministricu financija Jelku Milićević Lijanović poziva da prodaja trezorskih zapisa i obveznica bude praksa u prvoj polovini godine da bi poljoprivrednici dobivali na vrijeme novac za poticaje.

Lijanović je pozvao novu Vladu da hitno zaustavi pad prodajnih cijena mlijeka na kojem insistiraju prerađivači, a uskraćeni ostaju proizvođači. Nada se, kako je rekao, da program za poticaje poljoprivredi neće predviđati umanjenje ovih davanja.

Kopirati
Drag cursor here to close