Liberalizacija tržišta

Licemjerno tražiti od BiH da ne uvozi u Rusiju

Gospodarstvo / Flash | 27. 08. 2014. u 16:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić rekao je da je licemjerno tražiti od BiH da ne izvozi u Rusiju i istovremeno zahtijevati liberalizaciju tržišta za proizvode iz zemalja EU.

On je danas u Gradačcu ocijenio licemjernim zahtjev EU da se BiH uzdrži od izvoza proizvoda u Rusku Federaciju i dodao da je njegov i stav Vlade Republike Srpske da treba izvoziti, pa i povećati količine robe za rusko tržište.

"Prema tvrdnjama institucija EU, proizvodi iz BiH ne zadovoljavaju standarde EU zbog čega je izvoz u zemlje Unije zanemarljiv", izjavio je Srni Mirjanić i podsjetio da je neprihvatljiv zahtjev da Srpska i Federacija BiH ne izvoze u druge zemlje čije standarde zadovoljavaju proizvodi iz BiH, među kojima je i Rusija.

Mirjanić je potvrdio da Srpska nema značajnih količina poljoprivrednih i drugih proizvoda koje bi plasirala u Rusiju.

"Izvoziti u Rusiju znači posjedovati veće količine i imati kontinuitet u količinama i kvalitetu", rekao je Mirjanić danas u Gradačcu, gdje je prisustvovao otvaranju 41. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije, poznatog kao "Sajam šljive".

Kopirati
Drag cursor here to close