Pozitivna vijest

Lactalis BH izvozi 50% svoje ukupne proizvodnje

Gospodarstvo / Flash | 08. 04. 2015. u 12:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Industrija mljekarstva u Bosni i Hercegovini više od godinu dana preživljava teške trenutke. Proizvođači i prerađivači mlijeka se nalaze pred velikim izazovom i svaka pozitivna vijest koja nam stigne iz ove važne industrijske grane, dodatni je poticaj za domaće mljekare.

Pozitivna vijest nam stiže od jednog od najvećih mljekarskih prerađivača u Bosni i Hercegovini Lactalis BH, koji i pored krize, permanentno bilježi rast izvoza. Zahvaljujući kontinuiranim investicijama u proizvodnju i modernizaciju svojih proizvodnih linija, Lactalis BH je u ovoj godini zabilježio izvoz od čak 50% svoje ukupne proizvodnje.

“Uprkos teškoj situaciji u industriji mljekarstva, management Lactalis BH je nastavio kontinuirano investirati u unapređenje proizvodnje. Trenutno u našoj fabrici u Gradačcu proizvodimo više od 60 proizvoda pod etiketom “made in BiH” izuzetnog kvaliteta, te se iste izvoze u zemlje širom regije. Veoma smo ponosni na činjenicu da je veliki broj kupaca u regiji ukazao povjerenje brandovima koji dolaze iz naše mljekare, te da su postali naši lojalni potrošači”, kazao je direktor Lactalis BH Duško Glišić i dodao da njegova kompanija već godinama kontinuirano i strateški ulaže sredstva u proizvodne pogone i kadrove.

“Konstantno ulažemo u suvremene tehnologije, ali i edukaciju naših uposlenih kako bi kroz primjenu znanja iskusnih eksperata iz najveće mljekarske grupacije na svijetu Lactalis Group dodatno unaprijedili kvalitetu proizvoda”. Važno je napomenuti da kompanija Lactalis BH u Bosni i Hercegovini zapošljava više od 240 radnika, a godišnje preradi oko 35 milijuna litara mlijeka koje se otkupljuje isključivo sa domaćih farmi.

Kopirati
Drag cursor here to close