Konjic food fest

Kuhari - vrhunsko zanimanje koje osigurava sigurno radno mjesto

Gospodarstvo / Flash | 28. 09. 2014. u 12:20 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhunski chefovi svjetskog kalibra, bogata ponuda gastro specijaliteta i njihova degustacija, prezentacije moderne kuhinjske opreme, kao i jela spremljenih od lokalnih namirnica i proizvoda uz upotrebu modernih tehnologija koje se koriste u profesionalnim kuhinjama, samo su neki od povoda za posjetu Petom jubilarnom festivalu hrane "Konjic Food Fest" koji će se održati 8. i 9. listopada u Konjicu.

'Konjic food fest' organiziraju Općina Konjic, Savez poljoprivrednih udruženja, Razvojna agencija 'Prvi korak' Konjic i firma ToFi doo Sarajevo u suradnji sa parterima Norveškom Sund komunom i TZ HNŽ.

Novost na 'Konjic Food-Fest 2014.' jeste da će u svrhu popularizacije zanimanja vezanih za industriju gastronomije i ugostiteljstva biti organizirana natjecanja internog karaktera.

Direktor firme ToFi i voditelj GastroIDa Elvir Toholj kazao je za Agenciju Fena da pripreme za održavanje Konjic food festa idu po planu, te da su, pored učenika 3. razreda srednje škole u Konjicu za zanimanje kuhar, stipendista GastroID centra koji će interaktivno sudjelovati na festivalu, svoje sudjelovanje potvrdili iskusni i vrsni kuhari iz Švedske, Norveške, Srbije i BiH.

Tijekom festivala, a u svrhu popularizacije zanimanja kuhara i kuharica, bit će održano niz praktičnih prezentacija kojim se želi potencijalnim budućim i sadašnjim kuharima dodatno približiti ovo vrhunsko zanimanje koje osigurava sigurno radno mjesto.

Ovakva manifestacija je ujedno idealna prilika za sve ljubitelje dobre, ekološki čiste i domaće hrane, posebno za proizvođače i prerađivače poljoprivrednih proizvoda da međusobno i u kontaktu sa posjetiocima razmjene iskustva u proizvodnji i preradi hrane.

Kopirati
Drag cursor here to close