Radni sastanak

Kreće se u zaštitu Livanjskog sira

Gospodarstvo / Flash | 26. 05. 2015. u 14:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Vlade Hercegbosanske županije održali su u utorak radni sastanak s predstavnicima proizvođača Livanjskog sira.

Sastanku koji je organiziran u zgradi Vlade, nazočili su predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivica Brešić, predstavnici UNDP-a i proizvođači sira s područja Hercegbosanske županije.

Kako je priopćeno iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije na sastanku se razgovaralo o proizvodnji Livanjskog sira, a razmijenjene su i informacije o zaštiti i razvoju proizvodnje sira na području ove županije.

Također, utemeljen je i Inicijativni odbor proizvođača sira, koji čine Željko Marijan, Orman Derviš, Branko Suša i Tomislav Puđa, koji će u narednom razdoblju s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kao koordinatorom raditi u pravcu registracije Udruge proizvođača Livanjskog sira i stavljanja Udruge u funkciju.

Dogovorno je da se sljedeći radni sastanak članova Inicijativnog odbora i predstavnika Vlade organizira u mjesecu lipnju, na kojem će se definirati koraci izrade analiza i elaborata potrebnih za zaštitu zemljopisnog podrijetla Livanjskog sira, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close