jedinstvena manifestacija

Konferencija o arhitektonskim otvorima dovodi preko 400 izlagača u Mostar

Gospodarstvo / Flash | 06. 11. 2015. u 12:34 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo je prvi put u BiH da se organizira ovakav sistem konferencije u cilju okupljanja svih proizvođača i buduće komunikacije između zakonodavne vlasti i segmenta gospodarstva u kojem mi radimo'', rekao je Miro Grbešić, direktor tvrtke 'Europrofil' iz Mostara, na press konferenciji organiziranoj povodom održavanja Znanstveno-stručne konferencije pod nazivom 'Oblikovanje i tehnologije arhitektonskih otvora'.

Grbešić je istaknuo kako ova konferencija proizvođačima pruža mogućnost edukacije i usvajanja europskih normi, te da domaći proizvođači više ne trebaju 'samo gledati kako to rade europske zemlje'.

Organizator prve konferencija ovakvog tipa u BiH, koja će okupiti preko 400 malih i srednjih gospodarskih društava s područja cijele BiH, jeste Sfera, dok je suorganizator najveći proizvođač aluminijskog proizvoda u BiH, firma Feal.

''Izuzetno je značajno da se na jednom mjestu okupe svi potencijali koji mogu proizvoditi vrata, prozore, fasade i slične građevinske elemente a koji se mogu implementirati u konačnici u Europi. Mislim da je s te strane jako bitno da se i ljudi koji izlaze i koji rade u EU educiraju i nauče koji su to sve preduvjeti potrebni da bi se u krajnjem slučaju dogodio taj proizvod'', rekao je Tončo Barbarić, direktor Feala, te dodao kako svi koji rade ozbiljno u ovom dijelu gospodarstva moraju prihvatiti i usvojiti europske norme.

Barbarić je podsjetio kako su prvi aluminijski prozori u Hercegovini, na industrijski način proizvedeni 1975.godine te da je ova manifestacija od velikog značaja za Mostar ali i za čitavu regiju.

''Ova manifestacija bi trebala prerasti u tradiciju i svi mi trebamo poraditi na tom da ona zaživi u Hercegovini. Također, to bi trebala biti spona i poticaj i zakonodavnim institucijama da jedan ovakav događaj uvrste u svoj program'', zaključio je Barbarić.

Znanstveno-stručna konferencija, pod nazivom 'Oblikovanje i tehnologije arhitektonskih otvora', bit će održana 12. i 13. studenog u Tehnološkom parku INTERA u Mostaru. Prvi dan bit će prikazane prezentacije i izložbeni dio sudionika kao i stručna predavanja u kojima će se predavači osvrnuti na problematiku i zakone koji se odnose na branšu izlagača. U drugom dijelu bit će predstavljen Zbornik radova u kojem će se naći teme koje se odnose na energetsku efikasnost, prozore, stakla itd.

Kopirati
Drag cursor here to close