HBŽ

Koncesije za izgradnju vjetroparka se mogu dodijeliti na temelju natječaja

Gospodarstvo / Flash | 14. 03. 2014. u 16:46 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na jučer održanoj 9. sjednici Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ)  razmatran je prednacrt Proračuna Hercegbosanske županije za 2014. godinu te dogovoreno da će se sugestije i prijedlozi članova Vlade na prednacrt Proračuna, razmotriti i u slučaju opravdanosti ugraditi u nacrt koji će biti dostavljen i razmatran na sljedećoj sjednici, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije.

Prilikom rasprave o dodjeli koncesija za izgradnju vjetroparka u cilju korištenja vjetropotencijala za proizvodnju električne energije na području općine Livno na lokaciji Debelo Brdo te o prihvaćanju Mišljenja Ministarstva gospodarstva i odobravanju Elaborata o zalihama i Projekta eksploatacije mineralne sirovine tehničko građevnog kamena-vapnenca, Vlada je zauzela stav da ne prihvaća mišljenje za daljnje dodjele koncesija od strane Ministarstva gospodarstva, te donijela Zaključak kojim se koncesija može samo i jedino dodijeliti na temelju raspisanog javnog tendera.

Također je donesena odluka o subvencioniranju linije javnog prijevoza putnika na putnim pravcima Drvar-Bosansko Grahovo-Livno i Glamoč-Livno u oba smjera u iznosu od 50 posto redovne cijene prijevoza, te Odluka o odobravanju 5.000 KM iz Tekuće pričuve za nabavu lož ulja za potrebe Doma zdravlja Glamoč.

Ministrica gospodarstva Anka Papak-Dodig informirala je Vladu o stanju stečajnog postupka nad tvrtkom Livtex d.o.o. Livno, dostavljenom od strane stečajnog sudca u Općinskom sudu u Livnu.

Na kraju sjednice, donesena je Odluka kojom se daje suglasnost na Odluku o izmjenama Odluke o utvrđivanju cijene lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda za zdravstveno osiguranja Hercegbosanske županije, a najduže do 31. ožujka 2014. godine, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close