Zapošljavanje mladih

Koga je biro zaposlio?

Gospodarstvo / Flash | 12. 11. 2014. u 08:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt zapošljavanja mladih (YEP) koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske organizira Šesti Forum o zapošljavanju mladih: 'Koga je biro zaposlio?'.

Forum se održava u okviru filmskog festivala 'Pravo ljudski' 13. studenog 2014. godine u Sarajevu. U okviru Foruma će biti prikazan nagrađivani francuski film 'Pravila igre' nakon čega će uslijediti diskusija na temu razbijanja predrasuda u procesu zapošljavanja.

Demistifikacija procesa savjetovanja u zapošljavanju centralna je tema Šestog Foruma o zapošljavanju mladih u prostorijama kina Meeting Point u Sarajevu. Forum se održava u okviru filmskog festivala 'Pravo ljudski' i sastojat će se iz dvije cjeline projekcije nagrađivanog francuskog filma „Pravila igre“ (Les règles du jeu) i radionice World Caffee u okviru koje će biti organizovana diskusija na teme:

1. Kako pomoći nezaposlenima (individualno savjetovanje)?
2. Što sa obeshrabrenim i nemotiviranim (grupno savjetovanje)?
3. Što hoće mladi (kreiranje očekivanja)?

Diskusije i World Caffee će moderirati gospođa Dejana Rosuljaš. Projekt zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Ureda za suradnju pri Veleposlanstvu Švicarske u Bosni i Hercegovini kroz ogledne biroe i klubove za traženje posla kontinuirano radi na razvoju savjetodavne funkcije u javnim službama za zapošljavanje. Tako će se i zaključci Foruma koristiti kao materijal za buduće aktivnosti javnih službi za zapošljavanje u odnosu na mlade ljude.

YEP organizira forume o zapošljavanju mladih kako bi prioritetirao pitanje njihove nezaposlenosti. Do sada je organiziran opet foruma a u realizaciju njihovih zaključaka uložena su značajna sredstva YEP-a i bosanskohercegovačkih institucija.
Više informacija o aktivnostima YEP-a je dostupno na www.yep.ba uključujući i detaljan program Šestog Foruma o zapošljavanju mladih.

Kopirati
Drag cursor here to close