Investitori

Kinezi žele ulagati u HBŽ

Gospodarstvo / Flash | 29. 06. 2015. u 14:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Draško Dalić razgovarao je danas u svom uredu s potencijalnim investitorima iz Narodne Republike Kine o ulaganju u energetski sektor na području HBŽ-a.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici tvrtke China Engineering Corporation i firme China - Africa Investment and Development Co., te zastupnik u Zastupničkom Domu Parlamenta Federacije BiH Jozo Bagarić.

Dalić je upoznao goste s potencijalima i mogućim projektima iz oblasti energetike na području HBŽ-a, a posebice je riječi bilo o načinu na koji bi se najbolje iskoristiti potencijali kao što su ugalj i obnovljivi izvori energije, voda, vjetar i sunce.

Razgovaralo se također o projektima vezanima za razvoj prometne infrastrukture, autocesta i brze ceste te o plinofikaciji na području HBŽ-a.

Sudionici sastanka izrazili su zahvalnost na upriličenom prvom nastupnom susretu te su uz zaključak o mogućim ulaganjima u konkretne energetske projekte dogovoreni daljnji koraci međusobne suradnje, priopćili su iz Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close