Razgovori

Kinezi žele javno privatno partnerstvo u BiH

Gospodarstvo / Flash | 28. 11. 2015. u 07:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, dr. Denis Zvizdić razgovarao je u Pekingu sa guvernerom Kineske razvojne banke Zhengom Zhijiem. Razgovarali su o modelima financiranja transportnih, infrastrukturnih i energetskih projekata u BiH, kao i o modelu financiranja malih i srednjih poduzeća.

Guverner Zhijie je rekao da kineski investitori imaju interes prema našoj državi. On je pozdravio usvajanje srednjoročne razvojne strategije koja u jednom segmentu i govori o modelu razvijanja suradnje.

Istaknut je interes za učešće u razmatranju modaliteta financiranja izgradnje određenih dionica na Koridora 5c. Razmijenjena su iskustva o značaju investicija i ekonomske i gospodarske suradnje.

Na sastanku je izražena spremnost Kineske razvojne banke za javno privatno partnerstvo, a izrazili su interes da, upravo, prvi model počne sa radom na Koridoru 5c. Sastanku je prisustvovao i veleposlanik BiH u NR Kini, Borislav Marić i direktor JP Autoceste Federacije BiH Jasmin Bučo, navodi se iz Ureda za informiranje VM BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close