Elementarna nepogoda

Kap koja je prelila čašu - Poljoprivreda je i bez nepogoda bila na koljenima

Gospodarstvo / Flash | 24. 04. 2017. u 08:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog ogromnih šteta koje su niske temperature, snijeg i mraz nanijele poljoprivrednicima, Seljački savez Federacije BiH uputio je predsjedniku Vlade Federacije BiH Fadilu Novalić zahtjev za proglašenje elementarne nepogode.

U vremenskom razdoblju od 16. travnja pa sve do 24. travnja Federaciju BiH zahvatile su vremenske neprilike, snijeg, mraz i niske temperature, koje su nanijele ogromnu štetu poljoprivrednicima prvenstveno u biljnoj proizvodnji, povrtlarstvu, voćarstvu i vinogradarstvu, gdje se po našim pokazateljima štete na prostoru FBiH kreću u rasponu od 70 do 100 posto, stoji se u zahtjevu Seljačkog saveza Federacije BiH.

Navodi se i to kako je poljoprivredna proizvodnja u Federaciji BiH, i bez ovih nepogoda, već bila na koljenima. Ovo je samo kap koja je prelila čašu, ističu u Savezu te navode kako će se zbog toga nastaviti negativni trend još većeg iseljavanja stanovništva iz BiH.

"Stoga, od Vas kao predsjednika Vlade Federacije BiH i cijele Vlade tražimo da proglasite elementarnu nepogodu za prostor cijele Federacije BiH kako bi poljoprivrednici mogli djelomično nadoknaditi uložena sredstva, jer ove godine na prostoru Federacije BiH neće biti berbe", stoji u zahtjevu Seljačkog saveza Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close