Program Europa

Kako bh. građani mogu do europskog novca?

Gospodarstvo / Flash | 25. 04. 2016. u 11:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prezentacija i rasprava na temu "Program Europa za građane 2014-2020" upriličena je danas u Mostaru u organizaciji EU Info centar u BiH i u suradnji s Ministarstvom pravde BiH.

Saša Kulukčija iz EU Info centra izjavio je za Fenu kako je svrha današnje prezentacije bila da se sudionicima prenese potrebna praktična znanja o spomenutom programu kako bi se ojačali kapaciteti za medijsko izvještavanje i pisanje uspješnih aplikacija za EU.

Kulukčija je naglasio kako od studenog prošle godine BiH sudjeluje u Programu Europa za građane i od tada institucije i organizacije BiH kao i građani mogu prijavljivati svoje projekte u sklopu tog programa.

''Na današnjoj prezentaciji bilo je riječi o tome kako razviti projektnu ideju, koje su to najbolje teme s kojima se može aplicirati, na koji način se pišu aplikacije i kako se registrirati na web stranicu Europa za građane. Dakle najviše je riječi bilo o tehničkim stvarima'', kazao je Kulukčija.
Dodao je kako su građani vrlo malo informirani o postojanju programa kao što je "Program za građane" i kako se današnjom prezentacijom zapravo građane želi upoznati s njegovim prednostima kako bi na najlakši način sa svojim projektima mogli aplicirati za EU fondove.

Po njegovim riječima, kada netko želi aplicirati za sredstva iz EU fondova nije dobro razmišljati o tome za što se može dobiti novac, već je potrebno, kako je kazao, razmišljati o onome što netko želi postići određenim projektom i na takav način je puno lakše pronaći i način financiranja.
Prezentacije slične današnjoj već su održane u Sarajevu a tijekom sljedećih mjeseci bit će održane širom BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close