oštetio susjeda

Još jedna građevinska trakavica: Unatoč zabrani, gradi se, pa uništava

Vijesti / Politika | 14. 09. 2015. u 11:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedna građevinska trakavica u Mostaru događa se ulici Salke Šehića, gdje građevinar unatoč zabrani i dalje gradi, a pri tome je uništena i susjedna imovina.

Kako nam je rekao Saša Bakinski vlasnik oštećene kuće, ovaj spor se 'vuče' od 2011. godine. Odjel za urbanizam i gađanje grada Mostara izdao dozvolu za rekonstrukciju stambenog objekta, kaže Saša, a vlasnici su pristupili ne samo rekonstrukciji nego i nadogradnji objekta.

''Prilikom pribavljanja dokumentacije, dani su lažni podaci, i upisan je sasvim drugi broj kuće koja bi se trebala rekonstruirati. Namjerno su dani lažni podaci kako susjedi ne bi mogli biti kontaktirani da se prevjeri hoće li gradnja smetati. Čovjek iz inspekcije je konstantno dolazio i zapsinike pisao, no gradnja je i dalje nastavljena'', rekao je Bakinski dodajući kako je prije mjesec ipol, graditelj dobio rješenje za rušenje, ali gradnja je nastavljena.

''Tijekom gradnje meni je skinut dio krova, oluci, svaki put kada padne kiša imam vodopad u dnevnom boravku. Skinut je komad grede, također je trebao biti zid između, nonije napravljen i moj vanjski zid je pregradni. Kuća mi je gotovo uništena, ovih dana će sudski vještak doći kako bi provjerio kolika je nanesena šteta'', kaže Bakinski.

Inače, po rješenju koje je priložio Bakinski, naloženo je investitoru da u roku od 20 dana ukloni sve radove, te nakon uklanjanja vrati sve u prvobitno stanje, uključujući i oluke skinute sa susjednog objekta.

Kopirati
Drag cursor here to close