Sajam vina u Japanu

Japanci uživali u okusima hercegovačkih vina

Gospodarstvo / Flash | 28. 04. 2016. u 14:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri vrste vina iz BiH - Vranac i Hum Cabernet Sauvignon Manastira Tvrdoš iz Trebinja i Blatina i Žilavka iz podruma Nuić iz Ljubuškog, predstavljeni su i prodavani na 89. Svjetskom sajmu vina u Tokiju koji je održan od 6. do 12. Travnja.

Više od 900 vrsta vina iz svijeta su bili izloženi i prodavani u centru Daimaru, koji je u kategoriji Harrods centara u Londonu.

Iz Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) navode da su japanski potrošači bili zadovoljni visokom kvalitetom bh. vina i da su uživali u degustaciji Vranca i Blatine.

Predstavnik FIPA-e u Japanu Shigehiko Nishihama sudjelovao je na navedenom sajmu na kojem je direktno predstavljao vina iz BiH japanskim potrošačima.

Dodaju da je od siječnja 2014. BiH počela izvoziti vino u Japan, zahvaljujući u velikoj mjeri Nishihami koji je uložio velike napore da bi došlo do izvoza.

Japanska firma M & P Corporation iz Tokija odlučila je uvesti devet vrsta vina iz BiH (šest crnih i tri bijela vina) iz dvije vinarije: Vinograd Nuić i Vino Manastir Tvrdoš, priopćeno je iz FIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close