Prvi korak

Japanci dali Ravnom grant od 600 tisuća eura za deminiranje

Gospodarstvo / Flash | 17. 07. 2015. u 15:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kazuya Ogawa, veleposlanik Kraljevine Japana u BiH, sa suradnicima Satoru Kusayama, prvi tajnikom i šefom ekonomskog odjela, Vesnom Jakovljević, savjetnicom za ekonomska pitanja te Idom Kuburović Hodžić, program koordinatoricom, sudjelovao je 16. srpnja 2015. na primopredaji upriličenoj u općini Ravno povodom uspješne provedbe projekta deminiranja financiranog u okviru Granta pomoći za grassroots (temeljne) projekte (GAGP) Vlade Japana.

Primopredaji su nazočili uz domaćine općinskog načelnika gospodina Andriju Šimunovića i predsjednicu Općinskog vijeća Stane Burić i predstavnici BH MAC predvođeni direktorom, Ivicom Brkićem te predstavnici izvođača Detektor d.o.o Banja Luka s direktorom Draganom Miletićem na čelu.

Vlada Japana dodijelila je općini Ravno grant od 605.190,00 eura (oko 1.183.648,00 KM) za projekt „Podrške aktivnostima deminiranja u okviru uspostavljanja međunarodnog turističkog koridora u Hercegovini“.

Cilj spomenutog projekta je jačanje suradnje između općina u Hercegovini koje će biti uključene u razvoj regionalnih turističkih proizvoda putem partnerstva uspostavljenoga između javnog i privatnog sektora. Projektom je fokus stavljen na Hercegovinu s obzirom priliva turista koji posjećuju naše susjede.

Veleposlanik je istaknuo zadovoljstvo uspješnom provedbom projekta. Načelnik Šimunović upoznao je nazočne o povećanju broja posjetitelja kao i s nedavno potpisanim trima Ugovorima o prekograničnoj suradnji.

Članovi delegacije su obišli deminirano područje i uvjerili se u pozitivne rezultate realizacije projekta.

Poseban ugođaj stvoren je prilikom posjeta špilji Vjetrenica, a svi posjetitelji iskazali su svoje oduševljenje viđenim, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close