Redah

Jablanica želi postati grad s dobrom poslovnom klimom

Gospodarstvo / Flash | 12. 02. 2016. u 14:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Jablanica ušla je u proces certifikacije gradova i općina s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Europi (BFC SEE).

Proces certifikacije traje godinu dana, a tehničku pomoć Općini Jablanica pružat će Regionalna agencija za razvoj - REDAH.

Amela Muratović, pomoćnica općinskog načelnika u Službi za lokalni i ekonomski razvoj i investicije, kazala je u izjavi za Fenu da je međunarodno priznati standard (BFC SEE) jedinstveni program za poboljšanje kvaliteta usluga i informacija koje lokalne samouprave u regiji jugoistočne Europe pružaju gospodarstvenicima.

''Program daje jasne smjernice općinama i gradovima kako da kreiraju dobru poslovnu klimu i uvedu standarde efikasne i transparentne lokalne administra­cije. S druge strane, investitorima koji žele da presele ili prošire svoje poslovanje u jugoistočnu Europu BFC SEE služi kao standardi­ziran mehanizam za procjenu lokalnih uvjeta za poslovanje i ukazuje na to koje općine u regiji imaju najpovoljniju klimu za investiranje'', kazala je Muratović.

Kopirati
Drag cursor here to close