turizam u jablanici

Jablanica nakon 15 godina dobiva turistički ured

Gospodarstvo / Flash | 12. 10. 2015. u 14:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su u Jablanici završeni prvi pregovori za otvaranje turističkog ureda za općinu Jablanica, koji je neopravdano ukinut još prije petnaest godina.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a Šemsa Bajrović kazala je za Fenu da Jablanica ima jako velike mogućnosti za selektivne oblike turizma ali da i ova općina, nažalost, trenutno ima samo jednu turističku agenciju i nema dovoljno smještajnih kapaciteta.

"Potrebno je povezivanje s turističkom zajednicom HNŽ, koja će zajedno s turističkim uredom raditi na promociji turizma, kao i uređivanju i omogućavanju turističkih kapaciteta", kazala je Bajrović.

"Ministarstvo turizma je još u prošloj godini uradilo strategiju razvoja turizma, u kojoj općina Jablanica ima svoje mjesto, a vezano je za selektivni turizam i iz te perspektive radit ćemo da se ta vrsta turizma razvija'', dodaje Bajrović.

''U skladu s donesenom, planiranom strategijom, koja će se realizirati do 2020. godine, ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ omogućit će i određena sredstva", kazala je pomoćnica ministra trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a, Šemsa Bajrović.

Kopirati
Drag cursor here to close