Predsjedništvo BiH

Izvoz oružja u Ukrajinu nije u vanjskopolitičkom interesu BiH

Gospodarstvo / Flash | 11. 02. 2015. u 12:54 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izvoz oružja i vojne opreme iz Bosne i Hercegovine u Ukrajinu u ovom trenutku nije u vanjskopolitičkom interesu Bosne i Hercegovine'', stav je Predsjedništva BiH o izvozu oružja i vojne opreme iz Bosne i Hercegovine u Ukrajinu usvojen na 3. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH.

U priopćenju iz Predsjedništva BiH je napisano kako to ne doprinosi regionalnoj sigurnosti, stabilnosti i aktualnim međunarodnim diplomatskim naporima za postizanje mirnog rješenja krize u Ukrajini.

''Vanjska politika Bosne i Hercegovine prema međunarodnim partnerima zasniva se na otvorenosti i ravnopravnosti, uzajamnom poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, principu miroljubive suradnje, poštovanju međunarodnog prava i uvažavanju obostranih interesa'', navedeno je u priopćenju, jer misle kako se kriza u

Ukrajini može riješiti samo mirnim, demokratskim sredstvima, putem političkog dijaloga i pregovora, uz puno poštovanje međunarodnog prava.

''Predsjedništvo Bosne i Hercegovine pozdravlja aktualnu inicijativu kancelarke Savezne Republike Njemačke i predsjednika Republike Francuske, te poziva sve aktere da se na konstruktivan način uključe u politički i diplomatski dijalog i pregovore kako bi se postiglo mirno rješenje krize u Ukrajini'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close