Jusko

Izuzetno tužan ministar u Trstu

Gospodarstvo / Flash | 13. 07. 2017. u 08:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko izjavio je za televiziju N1 da se sinoć u Trstu osjećao izuzetno tužno jer benefiti koje BiH može izgubiti su ogromni.

Bosna i Hercegovina na summitu u Trstu nije prisustvovala potpisivanju Ugovora o pristupanju Transportnoj zajednici, koji predstavlja svojevrsno formiranje jedinstvenog tržišta transportne infrastrukture - i kopnenog i pomorskog prometa između EU i zemalja Zapadnog Balkana. Tako su sada stopirani projekti od pola milijarde KM.

Kako je rekao, sinoć je održana telefonska sjednica Vijeća ministara, a što se tiče zaključaka rekao je kako ih ne može davati.

''Što se tiče summita u Trstu, treba istaknuti da su usvojena četiri projekta od pripremljenih šest, a nepotpisivanjem Ugovora sredstva su stavljena na stand-by. U jednom trenutku naše izaslanstvo dobilo je informaciju da bi mogli ostati bez svih sredstava. Mogu reći kako u ovom momentu nismo ostali bez svih sredstava'', rekao je Jusko.

Istaknuo je da su svi istog stava da se što prije treba potpisati Ugovor, naglašavajući da nikome nije u interesu da BiH ostane po strani.

''Posljedica u ovom momentu nema, naravno, ukoliko to potraje kratak vremenski period. Europska zajednica neće dugo čekati, do pola godine. U ovom momentu ne želim da razmišljam o crnom scenariju'', izjavio je Jusko.

Istaknuo je da su reakcije ministara Igora Crnadka i Mirka Šarović bile iste kao svih jer su oba ministra "željela da budemo dio zajednice".

Kopirati
Drag cursor here to close