Tomislavgrad

Izrađen registar turističkih i prirodnih resursa

Gospodarstvo / Posao | 05. 12. 2014. u 18:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Centra za građansku suradnju Livno, danas su održani sastanci s mjesnim zajednicama u Tomislavgradu i Livnu.

Kako je u ime organizatora izvijestila Stjepana Ivanuš, na sastanku su predstavljeni rezultati projekata „Lokalno upravljanje prirodnim resursima“ i „Što bliže građanima, to bolje doprinosi mjesnih zajednica općinama“, koji su ostvareni uz suradnju mjesnih zajednica i općina

‘’U sklopu projekta „Lokalno upravljanje prirodnim resursima“, sačinjen je Registar prirodnih i turističkih resursa, koji je informativno - edukativni priručnik i koji može poslužiti mjesnim zajednicama i općinama da detaljnije razrade potencijale pojedinih resursa’’, kazala je Ivanuš.

Ovaj registar prirodnih i turističkih resursa, po njezinim riječima, može poslužiti i kao relevantan dokument, koji može privući potencijalne investitore domaće i strane, ali i pomoći pri apliciranju na natječaje veleposlanstava.

Primjeri dobre prakse, kao i doprinosi mjesnih zajednica su, kako kaže, istaknuti u projektu „Što bliže građanima, to bolje doprinosi mjesnih zajednica“ .

‘’Kroz projekt se prikazuje koliko su mjesne zajednice u određenom razdoblju doprinijele općinama, te koji su projekti u na višoj mjere i realizirani’’, istaknula je Ivanuš.

Dodala je da same mjesne zajednice, kao i općine, nisu u cijelosti svjesne koliko doprinose razvoju lokalne zajednice.

‘’Na svim ovim sastancima, koji su održani u općinama Posušje, Grude, Ljubuški, Tomislavgrad i Livno pokazano je koliko mjesne zajednice rade, s kojim resursima raspolažu, te koliko je bitna kvalitetna komunikacija između općine i mjesnih zajednica’’, zaključila je Stjepana Ivanuš iz CGS Livno.

Kopirati
Drag cursor here to close