Izabrani novi članovi nadzornog odbora Elektroprivrede BiH

Gospodarstvo / Flash | 26. 08. 2015. u 16:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imenovani su vršitelji dužnosti Javnog poduzeća Elektroprivrede BiH d.o.o. Sarajevo.

Skupština je danas donijela Odluku o imenovanju vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora tog poduzeća.

U ime državnog kapitala, na razdoblje do okončanja tečajne procedure, a najduže na vremensko razdoblje do najviše tri mjeseca, u svojstvu vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo imenovani su: Enver Agić, Milenko Obad, Selvedin Subašić, Izudin Džafić, Elvir Nezirević i Jakub Dinarević, javlja BHRT.

Na mandatno razdoblje od četiri godine, za člana Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, u ime grupe dioničara sa više od pet posto dionica sa pravom glasa, imenovan Tarik Karić.

Skupština tog javnog poduzeća prethodno je donijela Odluku o razrješenju članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo radi isteka razdoblja na koji su imenovani. Raniji saziv činili su: Enver Agić, Jakub Dinarević, Bahrudin Šarić, Davorin Korać, Nedžad Bukvar, Selvedin Subašić i Fejsal Hrustanović.

Skupština JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo donijela je Statut o izmjenama i dopunama Statuta tog javnog poduzeća.

Izmjene i dopune Statuta JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, su izvršene u skladu s novom Uredbom Vlade FBiH o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima sa sudjelovanjem državnog kapitala iz nadležnosti Federacije BiH, koja je stupila na snagu 11. lipnja 2015. godine, piše BHRT.

Na 36. Skupštini usvojena je i Odluka o odobravanju prijedloga Statuta o izmjenama i dopunama Statuta Hotela ELBiH d.d. Makarska.

Nakon izbora i imenovanja članova, održana je konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora JP Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo, priopćeno je iz tog poduzeća.

Kopirati
Drag cursor here to close