čisto ko suza

Iz Agencije poručili da 'Aluminij' nije vlasnik Samačkog hotela

Vijesti / Politika | 05. 02. 2015. u 08:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

„Aluminij d. d.“ zatražio je povrat Samačkog hotela u Mostaru iako je ova kompanija, ovu, sada ruševnu zgradu znanu i kao „Energoinvestov“ hotel, isknjižila iz svog vlasništva. To su i priznali u nedavnom priopćenju kojim su javnost obavijestili da su „ustali tužbom kod Općinskog suda Mostar radi utvrđivanja činjeničnog stanja“.

Sudsku tužbu podnijeli su dva dana nakon što je Županijska agencija za privatizaciju raspisala javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju ovog objekta, čiji je posljednji vlasnik bio „Aluminij d.o.o.“ Mostar s početnom cijenom od 356.200 KM.

Direktor Agencije Mihajlo Butigan podsjeća da je „Aluminij d.o.o.“ firma osnovana poslije rata u takozvanom Istočnom Mostaru i da više nije aktivna. Zato su sve pripreme za javni poziv i prodaju tekle u suradnji sa Zavodom za prostorno uređenje Grada Mostara i „sve je čisto kao suza“.

''Mogu oni (Aluminij d. d., op. a.) raditi što god hoće, tužiti, ganjati sudski, ali situacija je čista. Pa stvarno je smiješno da traže nešto što su isknjižili! Mi imamo taj dokument, kao i onaj od Federalne agencije za privatizaciju da te nekretnine nema u bilansi. Najvažnije i osnovno, u ZK izvatku „Aluminij d. d.“ nije vlasnik! Javljali su se nama i drugi koji tvrde da su vlasnici. Smiješno'', ustvrdio je jučer Butigan.

Dodao je da javni poziv nije obustavljen te da se ponude za kupovinu ove zgrade, koja se prostire na 2.328 kvadratnih metara, a na čijem je mjestu, prema Regulacijskom planu, predviđena izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa te javne garaže, uz otvaranje radnih mjesta, mogu slati do 10. Veljače, piše Avaz.

Uprava „Aluminija“ smatra da je „Aluminij d.o.o.“ Mostar osnovan kao ishod političkog kompromisa toga vremena, s ciljem pokretanja određene djelatnosti, zapošljavanja i obeštećenja dijela bivših djelatnika prijeratnog „Aluminija“.

''Obzirom na to da je „Aluminij d.o.o.“ Mostar trebao biti poduzeće od entitetskoga značaja, kao što je to „Aluminij d. d.“ Mostar, ali i na to da ipak nema djelatnost, upravljačka tijela niti zabilježen platni promet, doživljen je kao fiktivna tvrtka'', rekli su iz „Aluminija d. d.“.

Kopirati
Drag cursor here to close