Interna kontrola

Istražuju se prisluškivanje i pripravnici u HT Mostar?

Gospodarstvo / Flash | 09. 10. 2015. u 09:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi članovi Uprave Hrvatskih telekomunikacija Mostar naložili su nedavno internu istragu o poslovanju njihovih prethodnika, a nakon brojnih pritužbi na nezakonitosti u radu bivšeg menadžmenta tog javnog poduzeća.

Kako je objavila Slobodna Bosna, interna bi kontrola trebala utvrditi kako su i po čijim preporukama proteklih godina u HT Mostar zapošljavani pripravnici, ali i detaljno provjeriti navode o grubim kršenjima ljudskih prava.

Posrijedi su, tvrdi tjednik, iznimno teške optužbe prema kojima su, navodno, donedavni direktor Stipe Prlić i njegovi najbliži suradnici Tomislav Ivanković, Ivica Galić, Branimir Zovko i Renata Kuzman nelegalno prisluškivali nekolicinu uposlenika HT-a Mostar i vršili mobing nad kolegama.

Informaciju da je aktualni predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac tražio opsežnu istragu u toj kompaniji nisu željeli ni potvrditi, ali ni demantirati.

Samo je rečeno da ''interna kontrola radi uobičajene poslove''.

Podsjećamo, Sud BiH je krajem svibnja potvrdio optužnicu kojom Stipu Prlića i Zorana Bakulu tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti i kazneno djelo primanja mita i drugih oblika koristi. Uz njih je optužen i Neven Kulenović, vlasnik agencije SV-RSA. Sva trojica na ročištu održanom u kolovozu izjasnili su se da nisu krivi.

Kopirati
Drag cursor here to close