Remont

Isključena struja: Neum i 3.000 gostiju u mraku

Gospodarstvo / Flash | 25. 05. 2015. u 07:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog remonta sustava cijelom Neumu je isključena struja, a Neumljani i njihovih 3.000 gostiju u mraku će biti do 18 sati. Ugostitelji i turistički djelatnici negoduju tvrdeći kako im je obavijest kasno stigla.

Kako je za Bljesak.info priopćio Davor Krešić, predsjednik Udruge turističkih djelatnika Neum, ''plakate iz EPHZHB su nalijepili u petak popodne'', a nikakva druga obavijest nije zaprimljena.

''Želimo izraziti nezadovoljstvo ponašanjem odgovornih ljudi iz Elektroprijenosa i Elektroprivrede HZHB, budući da su nam isključenjem uzrokovali ogromnu štetu, jer se u Neumu trenutno odmara cca 3.000 gostiju, te je sve paralizirano'', kaže Krešić navodeći kako banke ne rade, da su bankomati izvan funkcije, te da gosti ne mogu platiti preko POS uređaja.

''Gosti su u hotelima su na bazi punog pansiona, održavaju se konferencije, a sve u mraku. Već smo primili reklamacije od francuskih i njemackih touroperatora, koji će traziti od hotelijera nadoknadu štete zbog nestanka struje'', naveo je Krešić ističući kako je ovakvo postupanje nedopustivo i sramotno prema jedinom primorskom mjestu u BiH''.

''Ovim putem tražimo odgovornost osoba koji su prouzrokovali isključenje struje, jer se održavanje sustava ne smije raditi u jeku sezone i to ponedeljkom, već u periodima izvan sezone'', rekao je Krešić.

Na internetskim stranicama Elektroprivrede HZHB, u obavjestima o planiranim isključenjima, navedeno je kako će Neum biti bez struje do 18 sati.

Iz Elektroprivrede HZ HB potvrdili su nam da su u petak izvjesili plakate ali da je problem i taj što Neum nema lokalnih medija.

''U petak je najavljeno da će doći do isključenja sruje, radi se o redovnoj godišnjoj revizij tog područja. Iz EPHZHB poslano je priopćenje medijima, pošto neum nema lokalnog medija obavijestili smo javnost i plakatima'', rečeno nam je iz Elektroprivrede HZ HB. 

Kopirati
Drag cursor here to close