Porezna uprava FBiH

Inspekcija zatekla 53 neprijavljena radnika

Gospodarstvo / Flash | 13. 01. 2016. u 15:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH, u nastavku aktivnosti kontrole zakonitosti poslovanja, u 179 inspekcijskih nadzora jučer su zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zapečatili 27 objekata u kojima su zatečena 53 neprijavljena radnika.

Tijekom inspekcijskog nadzora utvrđeno je da 12 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, kao što su zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa, izdano je 98 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 255.650 KM.

Navedene aktivnosti izvršene su na području Federacije BiH, a u kontrolama su angažirani timovi inspektora iz nadležnih županijskih poreznih ureda, Sektora za registraciju, kontrolu i naplatu doprinosa i Odsjela za obavještavanje i istrage.

Aktivnost inspekcijskog nadzora se nastavlja. Porezna uprava poziva porezne obveznike da izvršavaju svoje obaveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: [email protected] i [email protected], putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close