Ekonomsko osnaživanje

Infohouse: 12 žena s 1 900 KM pokrenule vlastiti posao

Gospodarstvo / Flash | 26. 11. 2015. u 18:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je u Mostaru počela dvodnevna edukativna radionica u okviru projekta ekonomskog osnaživanja žena udruge Infohouse.

Dvanaest žena, koje su u okviru projekta "Reci NE nasilju, reci DA ekonomskoj neovisnosti" pokrenule vlastiti biznis, naučit će kako pozicionirati proizvod na tržište i kako se prezentirati kao uspješne menadžerice.

Po riječima koordinatorice projekta Emine Bečić, 12 žena s područja Mostara, Sarajeva i Zenice početkom godine potpisalo je s udrugom Infohouse ugovor o pokretanju vlastitih biznisa.

"Svaka od njih dobila je po 1 900 maraka kako bi pokrenule vlastiti posao i ostvarile ekonomsku neovisnost. Uglavnom se biznisi odnose na proizvodnju zdrave hrane u stočarstvu, peradarstvu i poljoprivredi, kao i šivenje, izradu ženskih torbi i slično", kazala je Bečić.

Na radionici u Mostaru one će dobiti dodatna znanja kako svoje proizvode uspješno plasirati i pozicionirati na tržište, dodala je.

"Sljedećeg mjeseca u Sarajevu bit će održan sajam na kojem će one prezentirati svoje proizvode i svoj posao. Još je prerano za davanje neke konačne ocjene uspješnosti ovoga projekta, no inicijalni pokazatelji su dobri i vjerujem kako će ove žene uspjeti do kraja razviti svoj biznis i živjeti od svog rada", zaključila je Bečić.

Potporu projektu "Reci NE nasilju, reci DA ekonomskoj neovisnosti" dali su Američko veleposlanstvo u BiH te Sparkasse fondacija iz Beča.

Partneri projekta su organizacije Medica, Fondacija lokalne demokracije i Udruženje žena BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close