Hotel Ero

Implementirane tri 'Pokreni svoj posao' obuke

Gospodarstvo / Flash | 28. 11. 2014. u 21:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je u Mostaru održana završna konferencija projekta 'Jačanje konkurentnosti na tržištu rada kroz proces cjeloživotnog učenja' kojeg je implementiralo Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK u partnerstvu sa Institutom za strojarstvo Univerziteta 'Džemal Bijedić' i talijanskom nevladinom organizacijom COSPE-Cooperazione per lo Sviluppo dei Paesi Emergenti.

Na konferenciji su predstavljeni postignuti rezultati projekta koji su uključivali realizaciju slijedećih strukovnih obuka: obuka zavarivača za ručni elektro-lučni (REL) postupak zavarivanja i CO2 postupak zavarivanja, obuka za CNC operatore i obuka iz oblasti kozmetologije za ukupno 30 korisnika. U okviru projekta su implementirane 3 'Pokreni svoj posao' obuke koje je uspješno završilo ukupno 33 osobe.

Uz stručnu podršku profesora Ekonomskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' Mostar u okviru projekta je izrađena analiza potreba na tržištu rada Hercegovačko - neretvanske županije. Prisutnima na konferenciji se obratila Jadranka Mihić, task manager, ispred Izaslanstva Europske unije u BiH pozdravljajući skup i naglasivši da je potrebno da fokus aktivnosti bude usmjeren na obrazovanje odraslih i prepoznavanje potreba tržišta rada, te da se ta problematika treba rješavati sistematski i obuhvaćaju cijelu BiH uz priznavanje formalnog i neformalnog obrazovanja za radnu snagu koja ne može doći do posla.

Tijekom konferencije su predstavljena iskustva korisnika provedenih obuka uz obraćanja predstavnika relevantnih institucija i organizacija. Projekt 'Jačanje konkurentnosti na tržištu rada kroz proces cjeloživotnog učenja' je usmjeren na promociju i priznavanje procesa cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih s ciljem smanjenja nezaposlenosti i razvoja MSP sektora u Bosni i Hercegovini.

Strateški cilj projekta je promocija trajnog sistema profesionalnog - strukovnog obrazovanja odraslih na županijskom nivou uz identifikaciju stvarnih potreba radnog sektora i usklađivanje ponude i potražnje na tržištu rada. Europska unija je financirala ovaj projekt kroz instrument za predpristupnu pomoć u iznosu od 72.265,00 EUR, navedeno je iz udruženja LiNK.

Kopirati
Drag cursor here to close