Širenje Ikee

Ikea otvara još dva objekta u Srbiji

Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 09. 2017. u 07:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je prilikom obilaska robne kuće Ikea s veleposlanikom Švedske Janom Lundinom, da je u planu izgradnja još dva objekta u sljedećih pet godina, da će vrijednost ukupnih investicija biti 200 milijuna eura, što će značiti i više novih radnih mjesta, piše Beta.

Đorđević je rekao da dolazak Ikee otvara vrata i drugim velikim investicijama u Srbiju, što za tu zemlju predstavlja izravan doprinos boljem standardu i kreiranju novih radnih mjesta, navodi se u priopćenju.

"U planu je da u sljedećih pet godina izgrade još dva objekta, od kojih bi jedan nalik postojećem objektu Ikee trebalo da se nađe na drugoj strani grada. Vrijednost, tada, ukupnih investicija biće 200 miliona eura, a dobra vijest za sve naše građane je da će to značiti i nova radna mjesta. Vjerujem da će njihovi planovi biti realizirani, a da će naših 1.200 radnika tada biti radnici Ikee", rekao je Đorđević.

Veleposlanik Lundin je zahvalio ministru Đorđeviću na posjeti Ikei i najavio da će Ikea postupno širiti poslovanje u Srbiji i proširiti svoju mrežu suradnje sa drugim poduzećima.

"Ikea za Švedsku predstavlja nešto izuzetno pozitivno u trgovinskim odnosima naše zemlje", naglasio je veleposlanik i dodao da je otvaranje Ikee u Srbiji "još jedan korak naprijed u gospodarskim odnosima Srbije i Švedske".

Đorđević je rekao da Švedska i Srbija imaju dobru suradnju, uz konstataciju da ta suradnja može biti mnogo bolja i intenzivnija, kako u oblasti privredne suradnje, tako i ukupne ekonomije.

On je podsjetio da je Ikea jedna od najvećih investicija u Srbiji, gdje je do sada investirano 60 miliona eura, i da danas Ikea zapošljava 330 radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close