''Loše banke''

Hypo ubrzava prodaju u jugoistočnoj Europi

Gospodarstvo / Flash | 17. 04. 2014. u 16:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nacionalizirani austrijski zajmodavac Hypo Alpe Adria objavio je da bi još ove godine mogao prodati mrežu ogranaka u jugoistočnoj Europi, prije krajnjeg roka koji je odredila Europska komisija u zamjenu za odobrenje državne pomoći.

Tu mrežu ogranaka u Hypou ocjenjuju prvorazrednom imovinom dok će ostale dijelove poslovanja ugasiti putem takozvane "loše banke". Riječ je o mreži bankarskih i leasing ogranaka na području Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne gore.

Njemačkom bankovnom divu Deutsche Banku povjeren je zadatak vođenja postupka prodaje. Proces privatizacije započet u svibnju 2012. ušao je krajem prošle i početkom ove godine u fazu u kojoj se dovršetak prodaje financijskom ili strateškom ulagaču u ovoj godini čini realističnim, navodi se u priopćenju pred tiskovnu konferenciju na kojoj će se predstaviti rezultati poslovanja.

Sinoć je Hypo je objavio da je u 2013. gubitak grupe poskočio na 1,86 milijardi eura, u skladu s procjenama.

Izdvajanjem problematične imovine u internu "lošu banku" ukupna imovina Hypove mreže ogranaka u jugoistočnoj Europi u prošloj je godini smanjena na 8,5 milijardi eura, s 10,1 milijarde eura u 2012.

Kopirati
Drag cursor here to close