Razgovori o projektima

Hrvatski veleposlanik Del Vechio u Livnu razgovarao o prekategorizaciji graničnih prijelaza

Gospodarstvo / Flash | 29. 07. 2014. u 15:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio boravio je danas u radnom posjetu Vladi Hercegbosanske županije (HBŽ) gdje je razgovarao s premijerom te županije Brankom Ivkovićem i njegovim suradnicima.

Kako je priopćeno iz Vlade HBŽ-a, premijer Ivković upoznao je veleposlanika Del Vechia s općom slikom i stanjem u Hercegbosanskoj županiji, istaknuvši neuposlenost kao najveći problem.

Na sastanku se razgovaralo o prekategorizaciji graničnih prijelaza Kamensko koje je fizički spremno za novu kategorizaciju i prijelazu Vaganj iz kategorije malograničnog prijelaza u kategoriju za promet putnika i robe, te o prekograničnoj suradnji i o projektima koji se financiraju iz fondova Europske Unije.

Pokrenuta je inicijativa od strane Vlade Hercegbosanske županije da se osigura sastanak sa predstavnicima HEP-a na temu elektroenergetske situacije sa posebnim osvrtom na Livanjsko polje, izgradnju crpne hidroelektrane u Kablićima i Vrilu, te izgradnje sustava navodnjavanja, završetku retenzije Čaprazlije i izgradnji termoelektrane Čelebić.

Dogovoren je redoslijed zajedničkih aktivnosti koje će se poduzeti u narednih 30 dana, nakon čega će se upriliči ponovni radni sastanak, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close