Program

Hrvatska neće tjerati višak kupača s plaža

Gospodarstvo / Flash | 14. 04. 2015. u 09:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska će tematizirati svoje plaže, ali one i dalje ostaju otvorene, javne, ulaz se neće naplaćivati, niti, unatoč propisanom broju kvadrata po osobi, rastjerivati 'prekobrojne' kupače, piše Večernji list.

Dvojbe oko budućeg režima korištenja plaža iskrsnule su nakon što je predstavljen Nacionalni program upravljanja i uređenja plaža. Cilj je rasterećivanje postojećih i uređenje novih plaža, nikako ograničavanje u bilo kojem smislu, uvjeravaju u Ministarstvu turizma.

Trenutačno se plažama smatra nešto više od 900 jadranskih uvala, na kojima se redovito mjeri kvaliteta mora, a autori nacionalnog programa smatraju da duž obale ima mogućnosti za najmanje još toliko novih, uređenih plaža.

Tematiziranje plaža na eko, obiteljske, kulturne, sportske, romantične, party plaže... nije zamišljeno kao obveza, prenosi Poslovni Dnevnik. Svaka će jedinica lokalne samouprave odlučivati što želi s plažama na svom području, a na postojećim uređenim plažama ne očekuju se veće promjene.

Preobrazba plaža i njihovo brendiranje treba završiti do 2020., no u Ministarstvu turizma prve rezultate ljepših i većih plaža očekuju već ovog ljeta.

Kopirati
Drag cursor here to close