300 milijuna eura

Hrvatska ima novac za Pelješki most

Gospodarstvo / Flash | 11. 09. 2014. u 06:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska će u ožujku 2015. godine uputiti aplikaciju u Bruxelles za sufinaciranje gradnje Pelješkog mosta, potvrdio je Siniša Hajdaš Dončić, hrvatski ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.

"Nakon izrade studije preizvodivosti, Hrvatske ceste ugovaraju studiju izvodivosti koja će biti paralelno gotova kada bude ishođena cijela revizija glavnog projekta ili hrvatska građevinska dozvola. U ožujku iduće godine Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture uputit će gotovu aplikaciju u Bruxelles", izjavio je Hajdaš Dončić, prenosi Hina.

Izrazio je uvjerenje da će cestovno povezivanje hrvatskog juga biti preko Pelješkog mosta, jer je za tu namjenu osigurano više od 300 milijuna eura.

"Reći ću iskreno, to je dovoljno za izgradnju mosta, međutim budimo strpljivi, poštujmo proceduru. Idemo korak po korak da zadovoljimo sve uvjete", rekao je Hajdaš Dončić.

Napomenuo je kako novac za izgradnju Pelješkog mosta nije novac Europske unije, nego je to "naš novac" jer Hrvatska uplaćuje novac u zajedničku blagajnu.

"To je naš zajednički novac s kojim ćemo izgrađivati zračne luke, ceste, vodovode i kanalizaciju. Samo je pitanje opravdanosti projeta i pitanje visine sufinaciranja, a o tome ne može početi pričati nitko prije proljeća sljedeće godine", poručio je hrvatski ministar.

Kopirati
Drag cursor here to close