Pohvalili se!

Hrvatska bilježi sve veći broj turista!

Gospodarstvo / Flash | 07. 07. 2014. u 05:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema prvim podacima Ministarstva turizma - predsezona u Hrvatskoj je nadmašila 2013. godinu. Duž Jadrana, ali i na kontinentu, povećani su broj dolazaka i noćenja turista, javlja Hrt.hr.

U lipnju Istru je posjetilo 11 posto gostiju više nego lani, a Dubrovačko-neretvansku županiju 9 posto. Slijedi Grad Zagreb s porastom od 7 posto te Splitsko-dalmatinska županija s 4.

No, ono što je još važnije za Hrvatsku jest rast prihoda od turizma - točnije od pružanja usluga smještaja, hrane i djelatnosti putničkih agencija. Prema podacima Porezne uprave, u prvih pet mjeseci prihodi su iznosili 8 milijardi i 140 milijuna kuna - što je 15 posto više nego lani.

Podaci porezne uprave o prihodima turističkog sektora, koji i u svibnju nastavljaju tendenciju rasta, izuzetno vesele. Prema najavama, većina destinacija bilježi poraste u dolascima i noćenjima stranih turista i tijekom lipnja. Vjerujem da će predsezona na koncu biti uspješna te da ćemo u glavni dio ući ohrabreni dobrim rezultatima, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Kopirati
Drag cursor here to close