Hilton u Mostaru

Hotel Ruža, jedan od najboljih hotela koji su trenutno u izgradnji

Gospodarstvo / Flash | 07. 01. 2016. u 09:35 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč praznicima i lošem vremenu, traju radovi na izgradnji hotela Ruža u Mostaru. U travnju prošle godine počeli su radovi na završetku hotela koji bi se trebao sastojati od pet blokova A, B, C, D i E.

Objekt E je najmanji i bit će smješten na mjestu gdje se danas nalazi velika rupa odmah uz hotelski kompleks, a on će se sastojati od strojarskih postrojenja. Pristupni objekti će biti sadržani u bloku C. Sastojat će se od recepcije, restorana, uz spa-centar i sobe.

Ruža će imati između 25 i 27.000 četvornih metara,
dva bazena, velike kongresne dvorane, ogromne kafeterije, 270 apartmana

Objekt A činit će samo prostorije za prenoćišta, uz otvoreni bazen. Objekat B će biti sačinjen od dvije stotine soba. U objektu D će biti niz kongresnih dvorana uz restoran.

Obnova hotela Ruža započela je pet godina nakon završetka ratnih djelovanja u Mostaru. Ugovor o izgradnji do danas je u sedam navrata bio aneksiran, a 2006. godine radovi su prekinuti nakon prijetnje UNESCO-a da će Stari grad i Stari most zbog hotela Ruža ukloniti sa popisa svjetske kulturne baštine. Pet godina kasnije uvjeti za nastavak izgradnje su ipak stečeni, ali se na nastavak radova čekalo sve do travnja prošle godine.

Investitor je utvrdio kako je za dovršetak hotela potrebno oko 14 milijuna maraka. Nakon zastoja član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović posredstvom vlade Republike Turske osigurao je investicije za završetak Ruže. Turska banka investitora je podržala s 20 milijuna eura.

Ruža će gotovo sigurno po završetku radova postati dio velikog lanca hotela Hilton, sa sjedištem u Turskoj.

‘’Predstavnici Hiltona smatraju kako je ovo jedan od najboljih hotela koji su trenutno u izgradnji. U odnosu na nekadašnju Ružu, mislim kako će ova biti puno bolja i tehnički suvremenija, što je i normalno s obzirom na protok vremena od otvaranja one i ove Ruže’’, rekao je vlasnik hotela Emir Kečo.

Završetkom izgradnje, početkom 2017. godine, očekuje se otvaranje 173 nova radna mjesta za građane Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close