Ugovori

Hilton preuzima mostarsku Ružu?

Vijesti / Politika | 07. 07. 2014. u 08:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na dovršetku izgradnje hotela Ruža u Mostaru mogli bi započeti za mjesec i pol dana, kazao je za današnji Dnevni list opunomoćenik tog hotela Enver Backović.

-Jedan hotelski lanac poznatiji od Sheratona, uspješniji od Sheratona, s nama ulazi u management agreement gdje će ono upravljati hotelom, rekao je Backović za Dnevni list napominjući kako je predugovor s jednim od najvećih hotelskih lanaca u svijetu već potpisan.

- Trenutno je fazi priprema međunarodnog ugovora koja traje malo duže, rekao je i dodao kako su trenutno u fazi prikupljana sredstava koja je teško dobiti zbog neriješene političke strukture u gradu.

-Međutim, na dobrom smo putu rješavanja tog problema jer intenzivno radimo na osiguravanju sredstava za nastavak izgradnje, kazao je Backović i dodao kako je, zbog situacije s Mostarom, kreditna sredstva jako teško dobiti i ''jako je teško dovesti investitore u Mostar''.

Dodao je kako su u tijeku pregovori s poznatim lancem hotela Hilton, koji bi upravljao mostarskim hotelom na kojem su radovi na obnovi stali prije skoro deset godina.

Podsjetimo, od 2006. do 2011. godine radovi na hotelu Ruža bili su obustavljeni zbog neusuglašenosti sa zahtjevom UNESCO-a da izgled i uvećani gabariti hotela ne smiju narušavati panoramu Starog grada.

Spor je riješen, no radovi nisu nastavljeni. Vlasniku su tada propali aranžmani s hotelskim lancem Sheraton, te kreditna sredstva u iznosu od 28 milijuna maraka, piše Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close