Licence

Hercegovina bogatija za 25 turističkih vodiča

Gospodarstvo / Posao | 09. 05. 2017. u 13:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistička organizacija grada Trebinja imat će ubuduće na raspolaganju 25 licenciranih turističkih vodiča sa znanjem više svjetskih jezika, što će omogućiti kvalitetnije pružanje usluga turistima, rekao je Srni direktor te turističke organizacije Marko Radić.

Radić je naveo da su vodiči iz Hercegovine i da govore engleski, ruski, francuski, ukrajinski, talijanski i druge jezike, te podsjetio da je Turistička organizacija ranije bila u deficitu sa licenciranim vodičima, javlja Srna.

On je napomenuo da će Turistička organizacija i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske u srijedu, 10. svibnja, organizirati svečanu dodjelu uvjerenja za svih 25 kandidata koji su položili ispit za stjecanje zvanja turističkog vodiča, piše Srna.

"Dodjela uvjerenja je završetak aktivnosti koje je Ministarstvo trgovine i turizma započelo raspisivanjem javnog poziva za polaganje ispita za stjecanje zvanja turističkog vodiča", rekao je Radić.

On kaže da su svi kandidati koji su se prijavili na javni poziv stekli pravo na prisustvovanje obuci za polaganje ispita za turističkog vodiča, nakon čega je Ministarstvo organiziralo polaganje ispita prema Pravilniku o programu i načinu polaganja stručnog ispita za stjecanje zvanja turističkog vodiča za područje Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close