Lov na turiste

Hercegovačka turistička ponuda predstavljena Slovacima

Gospodarstvo / Posao | 27. 04. 2015. u 09:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Pragu, koje nerezidentno pokriva Republiku Slovačku, organitazor je prezentacije prirodnih i kulturno-povijesnih ljepota BiH, sa posebnim osvrtom na Hercegovinu, koja je održana 25. travnja 2015. godine u gradu Poprad u Slovačkoj. Prezentacija je pripremljena u suradnji sa slovačkom Asocijacijom tour operatera i putničkih agencija (SACKA).

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Českoj i Slovačkoj Republici Danka Savić pozdravila je okupljene goste, među kojima su bili predstavnici osamdeset slovačkih agencija i pozvala ih da posjete našu zemlju. Istakla je da su Bosna i Hercegovina i Slovačka vrlo srodne, ali još uvijek jedna drugoj nedovoljno poznate, te da je suradnja u oblasti turizma odlična prilika za povezivanje naših zemalja.

Predstavnica Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije u Češkoj Republici Aida Mujačić govorila je prisutnima predstavnicima slovačkih turističkih agencija o projektima na poboljšanju turističke ponude koji se u BiH rade uz podršku Europske unije. Prisutne je upoznala sa vrijednostima i ljepotama hercegovačkih gradova, govorila o vjerskom turizmu u Međugorju, stečcima u Radimlji kod Stoca, te drugim vjerskim i kulturnim spomenicima.

Na prezentaciji su predstavljeni i promotivni materijali Regionalne razvojne agencija Hercegovina - REDAH o specijalitetima ove regije, ruralna Hercegovina i druge brošure, te hercegovačka vina Žilavka i Blatina.

Nakon spomenute prezentacije, koja je izazvala veliki interes, prisutnima je bio na raspolaganju i promotivni film o Hercegovini, a razgovarano je i o mogućnostima da se međunarodni sastanak SACKA-e početkom jeseni ove ili naredne godine održi u Mostaru, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close