UNITIC

Gurmanska oaza na festivalu dobre hrane Foodini

Gospodarstvo / Flash | 05. 03. 2015. u 18:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi festival dobre hrane Foodini održat će se 10. ožujka 2015. godine u poslovnom centru UNITIC, od 10 do 18 sati. Posvećen promociji dobre hrane i kvalitetnih proizvoda Foodini na jednom mjestu okuplja restorane, vinarije, proizvođače kave i čaja, kolača i peciva, te proizvođače domaćeg piva, tjestenine i mnoge druge.  

Na glavnoj festivalskoj bini bit će organizirano predstavljanje nacionalnih kuhinja i specijaliteta iz Indonezije i Francuske.

Foodini festival je novitet u Bosni i Hercegovini, a karakterizira ga upravo činjenica da se hrana priprema na samom festivalu, te posjetitelji mogu doživjeti posebno iskustvo promatrajući majstore kulinarske profesije na djelu.  

Slogan Drugog Foodinija je ''Sladokustvo je strast koja se temelji na osjetljivosti za stvari koje gode ukusu“, a ponuda izlagača će biti šarolika i raznovrsna, cjenovno prilagođena svačijem džepu uz mnoštvo prilika za degustaciju. Svi koji žele saznati kako se pojedini specijaliteti spremaju imat će priliku vidjeti i pitati sve što ih interesira. Ulaz na festival je besplatan.

Posjetitelji će moći degustirati domaća vina i sireve, delicije indonezijske i francuske kuhinje, vegetarijanska jela, street food, domaće pivo, domaće medenjake i muffine, razne čajeve i kave, sladoled, domaću svježu pastu i još mnogo toga.

Izlagači na Drugom Foodini festivalu su: Restoran Karuzo (Sarajevo), Restoran Superfood (Sarajevo), Brew pub (Sarajevo), Cafe Restoran Boulevard (Sarajevo), Ambasada Republike Francuske, Ambasada Indonezije, Gusto e Sapore (Tuzla), Natura Food (Bijeljina), Gelarto (Sarajevo), Vinarija Zadro (Domanovići), Vinarija Vučić (Čitluk), Tanjir.ba (Tuzla), Dobrekalorije.ba (Sarajevo), Plantago (Sarajevo), Bosniatelle domaća pasta (Sarajevo), Mljekara Livno, Kotanyi, Indo-Mie, Udruženje kuhara u BiH, Hausbrandt Espresso (Trst), Prima kafa (Sarajevo), Masha Muffins (Visoko) i Medeni kutak (Sarajevo). 

Partneri festivala su Udruženje kuhara BiH, Gastro – Provincija u pozadini, Inside by Ećo i Hausbrandt Espresso .

Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine, predstavit će nekoliko zanimljivih tehnika i načina pripreme jela kao što su način pripreme hrane za djecu, prirema hrane po halal standardu, prezentacija tehnika i načina pripreme jela koja se pripremaju na europskim natjecanjima kuhara. Na Foodini festu posjetitelji će imati priliku da probaju Zenički čimbur i palačinke iz Gastro provincije u pozadini.

Foodini festival ujedno će biti i prilika da Udruženje kuhara predstavi projekte koji su u pripremi - Europsko natjecanje kuhara, obaranje Guinnessovog rekorda u pripremi Begove čorbe i europske konferencije kuhara.

Kopirati
Drag cursor here to close