javni natječaj

Grant za više od 450 korisnika - inovatora, mladih, žena...

Gospodarstvo / Flash | 25. 08. 2016. u 13:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je potencijalnu listu korisnika grant sredstava Tekućih transfera za 2016. godinu, a na osnovu Javnog konkursa za odabir korisnika grant sredstava za ovu godinu. Na javni natječaj pristiglo je više od 1.000 prijava, od čega je 456 aplikacija zadovoljilo kriterije natječaja.

Prema potencijalnoj listi korisnika, poticajna sredstva bi trebala biti dodijeljena inovatorima, tradicionalnim i starim obrtima, malim i srednjim poduzećima, aplikacijama za unaprjeđenje institucijske poduzetničke infrastrukture, za poticaj projektima koje financiraju EU i drugi inozemni donatori, udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama, te za tehničko usklađivanje.

Podrška je osigurana i za više od stotinu novoosnovanih biznisa, za poticaje poduzetništvu žena, te poduzetništvo mladih. Javni natječaj objavljen je 18. svibnja ove godine, a predstavljen je na zajedničkoj konferenciji za medije Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Instituta za razvoj mladih KULT.

Institut za razvoj mladih KULT sudjelovao je u pripremi javnog natječaja posebno u dijelu unaprjeđenja kriterija koji se odnose na projekte za mlade, žene i novoosnovane biznise, te pružio podršku Ministarstvu u promoviranju javnog natječaja i informiranja poduzetnika, prvenstveno o načinima prijave na poziv.

Ministarstvo izdvaja oko četiri milijuna KM za realizaciju javnog natječaja odnosno podršku i pomoć gospodarstvu.

‘’Rang liste korisnika grant sredstava Tekućih transfera za ovu godinu i dodatne informacije o pozivu dostupne su na web stranici Ministarstva www.fmrpo.gov.ba ‘’, priopćio je Institut za razvoj mladih KULT.

Kopirati
Drag cursor here to close