Slab odaziv

Grad ni nakon tri pokušaja nije uspio prodati 7 svojih nekretnina: 92 kvadrata za 128 tisuća KM!

Gospodarstvo / Flash | 09. 07. 2014. u 15:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri stana, dva poslovna prostora i dvije garaže u stambeno-poslovnom objektu u Podhumu u Ulici fra Ambre Miletića, koji su bili ponuđeni po vrlo povoljnoj početnoj cijeni (oko 1300 maraka po četvornom metru), nisu se uspjeli prodati ni nakon što je raspisan treći poziv o neposrednoj prodaji.

Na prodaju su bila dva stana površine 89,70 i jedan 92,48 četvornih metara, dva poslovna prostora površine 54,20 i 40,15 četvornih metara te dvije garaže površine 19 četvornih metara, koji su u vlasništvu Grada.

Iz Gradske uprave su istaknuli za Dnevni list kako je po odluci Gradskog vijeća Gradska uprava u tri navrata raspisivala javni natječaj za prodaju navedenih nekretnina u zgradi u Podhumu. No, zasada su sva tri pokušaja prodaje – propala.

- Na prvi natječaj nije se nitko javio za kupnju navedenih nekretnina. Na drugom natječaju bila je jedna ponuda za stan, ali je ponuđena cijena bila skoro 50 posto niža od procijenjene vrijednosti stana od ovlaštenih sudskih vještaka. Na trećem natječaju bila je jedan ponuda za kupnju garaže i ona je prodana, a za poslovni prostor također ponuđena cijena je bila skoro dvostruko niža od one koju je odredio vještak, ističu iz Gradske uprave.

- Kako Mostar nema Gradsko vijeće, Grad Mostar ne može prodavati nekretnine u vlasništvu Grada ispod cijene koju je odredio ovlašteni sudski vještak.

Naglasili su da su nekretnine još uvijek u prodaji i da se zainteresirani kupci mogu javiti.

Kopirati
Drag cursor here to close