Ambulance

Grad Mostar kupio dva nova ambulantna vozila za JU "Dom zdravlja" i RMC "Dr. Safet Mujić"

Gospodarstvo / Flash | 21. 11. 2014. u 11:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva nova ambulantna vozila kupljena su za potrebe Službe za medicinsku pomoć JU "Dom zdravlja" i RMC "Dr. Safet Mujić" Mostar. Ovom je prigodom organizirana i prigodna svečanost primopredaje vozila u krugu tvrtke Croauto d.o.o. Mostar.

Ravnateljima dvije javne zdravstvene ustanove Davoru Peharu i Zlatku Guzinu, ključeve novih vozila, predali su gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Predrag Šupljeglav.

Sanitetska vozila su marke Peugeot Boxer FT 330L1H1 3,0 HD I-180 KS proizvedena ove godine. Vrijednost oba vozila iznosi oko 115 tisuća konvertibilnih maraka.

Ravnatelj "Doma zdravlja "Mostar Davor Pehar u izjavi za medije kazao je kako su prije šest godina dobili, preko međunarodnog projekta, određeni broj vozila koji su nakon šest godina eksploatacije već na kraju snaga.

Prema Peharovim riječima, vozilo će im biti od velike koristi te da im je lakše raditi kada imaju suvremena vozila koja se neće kvariti. Izrazio je nadu da će nastaviti suradnju na ovom planu, ne samo za vozila nego i za svu drugu opremu koja je neophodna za neočekivane situacije.

I ravnatelj RMC-a "Dr. Safet Mujić" Zlatko Guzin istaknuo je kako će im ova nabavka mnogo značiti, kao i Gradu u određenim aktivnostima Civilne zaštite.

Načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Predrag Šupljeglav kazao je kako su programom o opremanju struktura civilne zaštite predvidjeli kupovinu ova dva vozila i njima će koristiti za obavljanje njihove djelatnosti.

''Nadamo se da ćemo nastaviti pomagati domovima zdravlja u okviru ovih naših redovnih aktivnosti i sredstava koja nam stoje na raspolaganju'' istaknuo je Šupljeglav.

Kopirati
Drag cursor here to close