GIZ

Gospodarska komora Mostara završila ugovor o području poslovne izvrsnosti

Gospodarstvo / Flash | 13. 08. 2015. u 08:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gospodarska komora Grada Mostara (GKM) uspješno je privela kraju ugovor s "Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH" (GIZ) vezan za istraživanja u BEAR regiji - Području poslovne izvrsnosti.

U posljednjih nekoliko tjedana osoblje GKM-a posjetilo je nekoliko kompanija iz metalskog sektora u općinama Tešanj, Teslić i Žepče, priopćeno je iz GKM-a.

Ovaj projekt je proveo GIZ ProLocal program zajedno s koordinatoricom projekta Karin Rau (GIZ) i projekt menadžerom Nedimom Sinanovićem (GIZ) te u suradnji s njemačkom Vanjskotrgovinskom komorom (AHK) na čelu s Alexandarom Maerdianom.

GKM su u ovom projektu podržale osobe koje su izravno uključene u ekonomski razvoj i to Branka Janko iz Žepča, Dragan Mišić iz Teslića i dr.Ismar Alagić iz Tešnja.

Poseban osvrt, kako se navodi u priopćenju, zaslužuje predanost dr. Agalića iz Razvojne agencije Tešanj (TRA) koji je vlastitim angažmanom pružio veliku potporu kolegama iz GKM-a i time značajno doprinio uspješnom završetku njihove misije. Ovakav način rada ujedno osigurava i temelje odlične međužupanijske suradnje i u budućnosti.

Svrha ovakve analize je utvrditi odgovarajuće instrumente koji mogu podržati razvoj tržišta i doprinijeti boljem iskorištavanju potencijala kompanija.

Kompanije u BEAR regiji obuhvaćene ovim posjetima su veoma dobro pozicionirane na tržištu i u početku iskorištavale postojeće kontakte koje imaju, primjera radi u dijaspori. Međutim, okosnice razvoja ovakvog tržišta mogle bi činiti konkretne mjere kao što su istraživanje zainteresiranih kompanija, sudjelovanje na industrijskim sajmovima ili pak na specijaliziranim izložbama dobavljača.

"Veoma važnim smatramo sustavan pristup otvaranju novih tržišta kako bi na taj način iskoristili ogroman potencijal naših domaćih kompanija", navodi se u priopćenju.

U okviru ovih posjeta kompanije su dobile veliki broj pojedinačnih preporuka kako bi na najbolji način iskoristile instrumente koji im stoje na raspolaganju, a sve u svrhu uspješnog razvoja postojećih i otvaranja novih tržišta, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close