Žestoko u komori

Gospodarska komora: Lasića maknuli s popisa

Gospodarstvo / Flash | 30. 10. 2014. u 13:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gospodarske komore FBiH Jago Lasić rekao je novinarima u Sarajevu kako mu je danas onemogućeno prisustvovanje Skupštini te komore, uz obrazloženje da njegovo ime nije na popisu.

Po njegovim riječima čitav postupak izbora organa Komore je ispolitiziran i kompromitiran jer zastupnike u Skupštinu, njih ukupno 50, daju županijske komore, ali je povjerenstvo na čijem čelu je Hamdo Katica dalo sebi za pravo da od 50 promijeni 27 zastupnika.

Lasić tvrdi kako je to učinjeno da bi se stvorila glasačka mašinerija koja bi dovela podobne osobe na funkciju u Komori, naglasivši da je podnio kaznene protiv povjerenstva i protiv onih koji su otuđili pečat.

Smatra da je cilj svega zgrada u Mostaru, koja će kad bude završena, vrijediti oko 20 milijuna KM.

Lasić je kazao da će nam ovakvi postupci u Gospodarskoj komori FBiH dovesti do bojkota te institucije od županijskih komora te da je potrebno sve vratiti u zakonske okvire i onda održati izbore.

Pojasnio je da zastupnici koje su u Skupštinu predložile županijske komore predstavljaju privredne subjekte koji čine 60 posto izvoza iz FBiH.

Predsjednik Gospodarske komore KS-a Kemal Grebo rekao je kako su u toj komori izvršili tajno glasovanje za zastupnike u Skupštini, ali da je povjerenstvo od njihovih sedam zamijenilo tri zastupnika od kojih dva nisu ni članovi Komore.

Dodao je kako je riječ o korupciji, da su angažirali Agenciju za borbu protiv korupcije i da će tražiti zaštitu od pravosudnih organa.

Grebo je novinarima pokazao pismo generalnog direktora Elektroprivrede BiH Elvedina Grabovice koji je izabran za predsjednika Skupštine, a u kojem Grabovica tvrdi kako ne želi biti predsjednik takve skupštine i traži vraćanje izbora u zakonske okvire.

Po Grebinim riječima glavni organizator svega je Avdo Rapa koji ima 69 godina, a obećano mu je da će u naredne četiri godine ostati u Gospodarskoj komori FBiH na mjestu savjetnika.

Grebi, kao ni Lasiću nije dozvoljeno da prisustvuju Skupštini Gospodarske komore FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close