Trasa ne ide kroz RS?

Golinjanin: Nema ništa od ''Južnog toka'' u Republici Srpskoj

Gospodarstvo / Flash | 22. 10. 2014. u 10:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Južni tok“ se neće graditi u Republici Srpskoj (RS), jer trasa tog plinovoda ne prolazi kroz RS, već Srbiju i ide dalje jednim dijelom kroz Mađarsku i još neke zemlje'', tvrdi član Predsjedništva Partije demokratskog progresa (PDP) Aleksandar Golijanin.

''Jedino što RS može jeste prespojiti se na neko "slijepo crijevo“ negdje u Sremu i u tom slučaju sve obaveze bi pale na RS'', rekao je Golijanin danas na press-konferenciji u Banja Luci i dodao da RS nema sredstva za financiranje te gradnje.

On tvrdi da od tog projekta "u RS nema ništa, već se samo stvara privid da se nešto događa i bit će investicija“ te dodaje da je više puta ukazao na niz projekata koji nikada nisu realizirani u energetskom sektoru RS, koji jedini može biti okosnica gospodarskog rasta.

''Istovremeno je Milorad Dodik svojim tajkunima iz svijeta dao džabe prirodne resurse'', rekao je Golijanin i podsjetio da je data koncesija za Termoelektranu Ugljevik tri "Komsar energyu“ Rašida Serdarova, te EFT-iju za Termoelektranu u Stanarima.

U PDP-u su zadovoljni izbornim rezultatima, jer, kaže Golijanin, zadržali su sedam i očekuju i osmi poslanički mandat, i sve to su uspjeli i pored svih problema.

Uvjereni su u pobjedu svog lidera Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH iz RS.

Golijanin smatra i da je logično da se Vijeće ministara sastavi od stranaka čiji su članovi u Predsjedništvu BiH.

On je naveo da je potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić jučer pokazao nervozu te stranke, "sastavljajući Vijeće ministara BiH i prije konačnih rezultata".

Golijanin ne vjeruje da će aktualna većina u RS imati većinu u Narodnoj skupštini RS, a navodi da nitko iz PDP-a neće napustiti stranku kako bi dali većinu dosadašnjoj koaliciji u RS.

Kopirati
Drag cursor here to close